Historia napoju Jałowiec sięga 1958r. kiedy to nasza babcia prowadząc hurtownię napoi wpadła na pomysł wyprodukowania napoju pod własną marką. Na główne składniki napoju wybrała owoce jałowca oraz szyszki chmielu. O wyborze tych składników zdecydowały właściwości zdrowotne tych owoców. Okazało się, że innowacyjny jak na tamte czasy napój, zyskał duże grono zwolenników. Wraz ze wzrostem popytu powstał park produkcyjny, zainstalowano urządzenia i linię technologiczną do rozlewu. 
Do roku 2016 działaliśmy na rynku lokalnym. Ze względu na duże zainteresowanie naszymi napojami postanowiliśmy rozszerzyć rynek oraz ofertę o dodatkowe smaki.
Dziś nadrzędnym celem naszej działalności jest podtrzymanie tradycji rodzinnej oraz doskonalenie realizowanych procesów produkcyjnych przy jednoczesnym zachowaniu wysokiej jakości produktów.
Tomasz i Paweł Sakrajda